English Breakfast
Może i nie jest to najzdrowsze śniadanie ale "dzień po" sprawdza się znakomicie. Prawdę mówiąc jest to jeden z moich ulubionych wariantów śniadaniowych.
Na 2 porcję:
- puszka białej fasolki w sosie pomidorowym
- 4 białe kiełbasy
- 2 jajka
- 4 pieczarki
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 plastry sera
- opcjonalnie boczek
- łyżka margaryny
Przygotowanie:
Białą kiełbasę wyciągamy z jelita i trochę spłaszczamy. Jajko smażymy na margarynie. Pieczarki oczyszczamy, a fasolkę podgrzewamy w niedużym garnku. Kiełbasę i pieczarki (i boczek) kładziemy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy, jak już będą gotowe ściągamy i kładziemy na ich miejsce chleb tostowy i podpiekamy, aż się ze złoci, Na chleb dajemy ser. wykładamy wszystko na talerze.
Smacznego!!! :)
Pyszot. Nie jem kiełbasy ale resztę bym pochłonęła :P
OdpowiedzUsuńZapraszam http://hopeinmusichim.blogspot.com/
bardzo sycące ;)
OdpowiedzUsuń