English Breakfast

16:50 Mr.chef 2 Comments


Może i nie jest to najzdrowsze śniadanie ale "dzień po" sprawdza się znakomicie. Prawdę mówiąc jest to jeden z moich ulubionych wariantów śniadaniowych.





Na 2 porcję:


  • puszka białej fasolki w sosie pomidorowym
  • 4 białe kiełbasy
  • 2 jajka 
  • 4 pieczarki 
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 plastry sera 
  • opcjonalnie boczek
  • łyżka margaryny
Przygotowanie: 

Białą kiełbasę wyciągamy z jelita i trochę spłaszczamy.  Jajko smażymy na margarynie. Pieczarki oczyszczamy, a fasolkę podgrzewamy w niedużym garnku. Kiełbasę i pieczarki (i boczek) kładziemy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy, jak już będą gotowe ściągamy i kładziemy na ich miejsce chleb tostowy i podpiekamy, aż się ze złoci, Na chleb dajemy ser. wykładamy wszystko na talerze.
Smacznego!!! :) 





2 komentarze:

  1. Pyszot. Nie jem kiełbasy ale resztę bym pochłonęła :P
    Zapraszam http://hopeinmusichim.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń