Casanova Burger

12:04 Mr.chef 0 Comments
















Zapraszam na kolejną odsłonę serii "Burgerowe Czwartki". Dziś na ruszt wrzucimy Casanove :)




Na 2 porcje:


  • 2 bułki
  • 250 g mięsa mielonego (najlepiej wołowego)
  • 4 plastry sera z dziurami
  • 4 plastry boczku bądź szynki mocno wędzonej
  • 10 dużych pieczarek
  • musztarda Dijon
  • pół cebuli
  • Sól i świeżo zmielony czarny pieprz 
Przygotowanie:

Mięso przekładamy do dużej miski dodajemy drobno skrojoną cebulę doprawiamy solą i pieprzem, i dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy 2 burgery i smażymy na patelni grillowej w zależności od grubości burgera u mnie było to po 3-4 minuty z każdej strony. Mięso odstawiamy żeby "odpoczęło".
Bułki przecinamy na pół i opiekamy na patelni grillowej do zrumienienia. Dolne części bułek smarujemy musztardą na nią dajemy boczek następnie kładziemy burgery ser i pieczarki na wszystko dajemy po łyżeczce musztardy i przykrywamy górną częścią bułki.
Smacznego!!! :)





0 komentarze: