Casanova Burger
Zapraszam na kolejną odsłonę serii "Burgerowe Czwartki". Dziś na ruszt wrzucimy Casanove :)
Na 2 porcje:
- 2 bułki
- 250 g mięsa mielonego (najlepiej wołowego)
- 4 plastry sera z dziurami
- 4 plastry boczku bądź szynki mocno wędzonej
- 10 dużych pieczarek
- musztarda Dijon
- pół cebuli
- Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Mięso przekładamy do dużej miski dodajemy drobno skrojoną cebulę doprawiamy solą i pieprzem, i dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy 2 burgery i smażymy na patelni grillowej w zależności od grubości burgera u mnie było to po 3-4 minuty z każdej strony. Mięso odstawiamy żeby "odpoczęło".
Bułki przecinamy na pół i opiekamy na patelni grillowej do zrumienienia. Dolne części bułek smarujemy musztardą na nią dajemy boczek następnie kładziemy burgery ser i pieczarki na wszystko dajemy po łyżeczce musztardy i przykrywamy górną częścią bułki.
Smacznego!!! :)
0 komentarze: