Kanapka z pieczarkami

14:27 Mr.chef 0 Comments



Dziś chciałem wam zaprezentować fajny pomysł na kolację, a mianowicie pyszne kanapki na ciepło :)





na 2 porcję:

  • 250 g pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki płatków chilli
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól morska i świeżo zmielony biały pieprz
  • 4 grube kromki chleba
  • 1 łyżka mascarpone
Przygotowanie:

Na średniej wielkości patelni rozgrzewamy oliwę. Grzyby kroimy w grubsze plasterki, następnie dodajemy na patelnie z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i płatkami chilli. Po chwili dodajemy sól i smażymy przez ok. 7 -8 min na średnim ogniu (aż cały płyn odparuje). Na osobnym palniku rozgrzewamy patelnię grillową i opiekamy chleb. Gdy nie będzie już prawie płynu na patelni z grzybami dodajemy mascarpone i mieszamy dokładnie aby pieczarki obtoczyły się w serze. Następnie dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i sok z cytryny, i doprawiamy odpowiednio solą i pieprzem oraz przekładamy na tosty.
Smacznego!!! :)







0 komentarze: