Honky Tonk

20:25 Mr.chef 0 Comments



















Skoro jest czwartek to i musi być burger :)




Na 2 burgery:


  • 2 bułki 
  • 300 g mięsa mielonego 
  • 4 plastry sera cheddar
  • sos BBQ
  • krążki cebulowe (ja skorzystałem z okazji i kupiłem gotowe w Lidlu)
  • sałata
  • majonez
  • 4 plastry boczku
Przygotowanie:


Z mięsa formujemy burgery. Boczek rozdrabniamy na małe kawałki. Krążki cebulowe smażymy na głębokim tłuszczu. Na patelni podsmażamy nasze burgery (jakieś 3-4 minuty z każdej strony). Na tej samej patelni po ściągnięciu burgerów, podsmażamy boczek, a następnie przekrojone na pół bułki. Spód bułki smarujemy majonezem następnie dajemy sałatę, na sałatę kładziemy boczek, burgera, później kładziemy ser, krążki cebulowe i polewamy wszystko sosem BBQ i przykrywamy górna częścią bułki.
Smacznego!!! :)






0 komentarze: