Honky Tonk
Skoro jest czwartek to i musi być burger :)
Na 2 burgery:
- 2 bułki
- 300 g mięsa mielonego
- 4 plastry sera cheddar
- sos BBQ
- krążki cebulowe (ja skorzystałem z okazji i kupiłem gotowe w Lidlu)
- sałata
- majonez
- 4 plastry boczku
Przygotowanie:
Z mięsa formujemy burgery. Boczek rozdrabniamy na małe kawałki. Krążki cebulowe smażymy na głębokim tłuszczu. Na patelni podsmażamy nasze burgery (jakieś 3-4 minuty z każdej strony). Na tej samej patelni po ściągnięciu burgerów, podsmażamy boczek, a następnie przekrojone na pół bułki. Spód bułki smarujemy majonezem następnie dajemy sałatę, na sałatę kładziemy boczek, burgera, później kładziemy ser, krążki cebulowe i polewamy wszystko sosem BBQ i przykrywamy górna częścią bułki.
Smacznego!!! :)
0 komentarze: