Big Ben Burger
Jak na czwartek przystało kolejna część cyklu. Zapraszam do wypróbowania:)
Na 2 burgery:
- 300 g mięsa mielonego (najlepsze będzie wołowe)
- 2 ciabaty
- majonez
- łyżka octu balsamicznego
- czerwona cebula
- łyżka masła
- 25 ml octu jabłkowego
- ser z niebieską pleśnią
- 4 plastry boczku
- mix sałat z roszponką
Przygotowanie:
Z mięsa formujemy burgery. 2 łyżki majonezu mieszamy z octem balsamicznym. cebule kroimy w piórka, na patelni roztapiamy masło dodajemy cebule i podsmażamy, aż cebula się zeszkli, wtedy dodajemy ocet jabłkowy i podsmażamy do czasu, aż ocet odparuje następnie odstawiamy patelnie na bok. Na drugiej patelni podsmażamy nasze burgery (jakies 3-4 minuty z każdej strony). Na tej samej patelni po ściągnięciu burgerów, podsmażamy boczek, a następnie przekrojone na pół bułki. Spód bułki smarujemy majonezem następnie dajemy czerwoną cebulę, na cebulę kładziemy burgera, później kładziemy boczek, sałatę i pokruszony ser z niebieską pleśnią.
Smacznego!!! :)
0 komentarze: