Big Ben Burger

17:02 Mr.chef 0 Comments




















Jak na czwartek przystało kolejna część cyklu. Zapraszam do wypróbowania:)




Na 2 burgery:


  • 300 g mięsa mielonego (najlepsze będzie wołowe)
  • 2 ciabaty
  • majonez 
  • łyżka octu balsamicznego
  • czerwona cebula
  • łyżka masła
  • 25 ml octu jabłkowego
  • ser z niebieską pleśnią
  • 4 plastry boczku
  • mix sałat z roszponką
Przygotowanie:

Z mięsa formujemy burgery. 2 łyżki majonezu mieszamy z octem balsamicznym. cebule kroimy w piórka, na patelni roztapiamy masło dodajemy cebule i podsmażamy, aż cebula się zeszkli, wtedy dodajemy ocet jabłkowy i podsmażamy do czasu, aż ocet odparuje następnie odstawiamy patelnie na bok. Na drugiej patelni podsmażamy nasze burgery (jakies 3-4 minuty z każdej strony). Na tej samej patelni po ściągnięciu burgerów, podsmażamy boczek, a następnie przekrojone na pół bułki. Spód bułki smarujemy majonezem następnie dajemy czerwoną cebulę, na cebulę kładziemy burgera, później kładziemy boczek, sałatę i pokruszony ser z niebieską pleśnią.
Smacznego!!! :)




0 komentarze: