Highwayman Burger

18:45 Mr.chef 0 Comments



A dziś zaprezentuje Wam kolejny pomysł na burgera :)




Na 2 porcje:

  • 2 bułki maślane
  • 250 g mięsa mielonego wołowego
  • keczup
  • 3 jajka 
  • 3 plastrów boczku
  • 4 plastry cheddara
  • 4 plastry mozzarelli w kostce
  • 8 krążków cebuli w cieście
  • 1 szalotka 
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • bułka tarta 
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire
Przygotowanie:

Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy bardzo drobno posiekana szalotkę, sos, 1 jajko, 2 łyżeczki  keczupu, sól i pieprz oraz bułkę tartą, Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (jeśli mięso będzie zbyt lepkie dodajemy więcej bułki tartej) i formujemy burgery. Mięso smażymy, aż będzie gotowe. Pozostałe jajka smażymy. Boczek podsmażamy do ze złocenia. Bułki przekrawamy na pół smarujemy oliwą i podsmażamy na patelni grillowej. Jak już mamy wszystkie gotowe składniki układamy bułkę na to dajemy cheddar, następnie polewamy keczupem, dodajemy boczek i krążki cebuli, polewamy je znów keczupem, na to dajemy nasze burgery, ser i jajko, polewamy wszystko keczupem i nakrywamy górną częścią bułki.
Smacznego!!! :)





0 komentarze: