Highwayman Burger
A dziś zaprezentuje Wam kolejny pomysł na burgera :)
Na 2 porcje:
- 2 bułki maślane
- 250 g mięsa mielonego wołowego
- keczup
- 3 jajka
- 3 plastrów boczku
- 4 plastry cheddara
- 4 plastry mozzarelli w kostce
- 8 krążków cebuli w cieście
- 1 szalotka
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- bułka tarta
- 1 łyżeczka sosu worcestershire
Przygotowanie:
Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy bardzo drobno posiekana szalotkę, sos, 1 jajko, 2 łyżeczki keczupu, sól i pieprz oraz bułkę tartą, Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (jeśli mięso będzie zbyt lepkie dodajemy więcej bułki tartej) i formujemy burgery. Mięso smażymy, aż będzie gotowe. Pozostałe jajka smażymy. Boczek podsmażamy do ze złocenia. Bułki przekrawamy na pół smarujemy oliwą i podsmażamy na patelni grillowej. Jak już mamy wszystkie gotowe składniki układamy bułkę na to dajemy cheddar, następnie polewamy keczupem, dodajemy boczek i krążki cebuli, polewamy je znów keczupem, na to dajemy nasze burgery, ser i jajko, polewamy wszystko keczupem i nakrywamy górną częścią bułki.
Smacznego!!! :)
0 komentarze: