No Name Burger

18:31 Mr.chef 0 Comments






















Jak co czwartek nowy przepis na domowego burgera. Tym razem pomysł podrzuciła mi moja druga połówka, zapewne wam posmakuje. 




Na 2 porcje: 


  • 2 bułki
  • 250 g mięsa mielonego (najlepsze będzie wołowe)
  • sałata
  • 4 plastry szynki chłopskiej
  • 4 plastry sera
  • majonez 
  • 2 jajka
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Mięso wkładamy do miski, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie i formujemy z burgery i podsmażamy w zależności od grubości burgerów (u mnie po 3-4 min z każdej strony). Po usmażeniu odstawiamy aby burgery "odpoczęły". W miedzy czasie na patelni grillowej podsmażamy szynkę. Bułki przekrawamy i podpiekamy do ze złocenia na patelni grillowej. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Jajka kroimy w plasterki. dolną część bułki smarujemy obficie majonezem, nakładamy jajka, następnie kładziemy burger. Na burger kładziemy sałatę, szynkę i ser. Wszystko nakrywamy górną częścią bułki.
Smacznego!!! :)




0 komentarze: