Koszyczki z marchwi i cukinii z bryndzą

12:41 Mr.chef 0 Comments



Dziś chce wam pokazać prosty sposób na pyszną przystawkę. Jest to danie lekkie i rozbudzające kubki smakowe przed daniem głównym. Zachęcam każdego do spróbowania:)



Na 2 porcje:

Składniki:
  • 1 duża marchewka
  • 1 cukinia
  • ok. 100 g  bryndzy
  • oliwa z oliwek 
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywa dokładnie myjemy i kroimy na drobne paseczki za pomocą obieraczki do ziemniaków.
Paski gotujemy na parze do miękkości. Po ugotowaniu czekamy aż trochę ostygną i rozdzielamy aby każdy pasek był osobno. Na talerzu ustawiamy ring (u mnie po prostu wycinak do ciasta) i układamy paski naprzemiennie formując koszyczek. Gdy nasz koszyczek jest już gotowy kruszymy bryndze i wkładamy wewnątrz koszyczka. Zdejmujemy ring. Wszystko oprószamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz skrapiamy oliwą z oliwek.
Smacznego!!! :)

0 komentarze: