Koszyczki z marchwi i cukinii z bryndzą
Dziś chce wam pokazać prosty sposób na pyszną przystawkę. Jest to danie lekkie i rozbudzające kubki smakowe przed daniem głównym. Zachęcam każdego do spróbowania:)
Na 2 porcje:
Składniki:
- 1 duża marchewka
- 1 cukinia
- ok. 100 g bryndzy
- oliwa z oliwek
- sól i świeżo zmielony pieprz
Sposób przygotowania:
Warzywa dokładnie myjemy i kroimy na drobne paseczki za pomocą obieraczki do ziemniaków.
Paski gotujemy na parze do miękkości. Po ugotowaniu czekamy aż trochę ostygną i rozdzielamy aby każdy pasek był osobno. Na talerzu ustawiamy ring (u mnie po prostu wycinak do ciasta) i układamy paski naprzemiennie formując koszyczek. Gdy nasz koszyczek jest już gotowy kruszymy bryndze i wkładamy wewnątrz koszyczka. Zdejmujemy ring. Wszystko oprószamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz skrapiamy oliwą z oliwek.
Smacznego!!! :)
Smacznego!!! :)
0 komentarze: