Zielone tagiatelle z białą kiełbasą i sosem czosnkowo-śmietanowym

18:26 Mr.chef 0 Comments



Witajcie w nowym roku, zanim jednak przejdziecie na Noworoczną diete koniecznie spróbujcie jeszcze tego przepisu:) 




Na 4 porcje:
  • 4 parzone białe kiełbasy
  • 500g szpinakowego makaronu tagiatelle
  • duża śmietana 18%
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku 
  • łyżeczka majeranku
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • natka pietruszki
Przygotowanie:

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cebule kroimy w drobna kostkę, 4 ząbki czosnku kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie. kiełbasy obieramy ze skóry i kroimy w półplastry, następnie dorzucamy na patelnie i podsmażamy ok 15 min, aż kiełbasa się podsmaży. Mieszamy co jakiś czas. Doprawiamy majerankiem i pieprzem, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i dodajemy starty na tarce ząbek czosnku.  Danie podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!!! :)





0 komentarze: