Zielone tagiatelle z białą kiełbasą i sosem czosnkowo-śmietanowym
Witajcie w nowym roku, zanim jednak przejdziecie na Noworoczną diete koniecznie spróbujcie jeszcze tego przepisu:)
Na 4 porcje:
- 4 parzone białe kiełbasy
- 500g szpinakowego makaronu tagiatelle
- duża śmietana 18%
- 1 cebula
- 5 ząbków czosnku
- łyżeczka majeranku
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- natka pietruszki
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cebule kroimy w drobna kostkę, 4 ząbki czosnku kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie. kiełbasy obieramy ze skóry i kroimy w półplastry, następnie dorzucamy na patelnie i podsmażamy ok 15 min, aż kiełbasa się podsmaży. Mieszamy co jakiś czas. Doprawiamy majerankiem i pieprzem, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i dodajemy starty na tarce ząbek czosnku. Danie podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!!! :)
0 komentarze: