The Roadhouse
W kolejnej, a za razem ostatniej odsłonie burgerowych czwartków chciałbym przedstawić wam tego prostego a zarazem pysznego burgera.
Na 2 burgery:
- 300 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
- 2 łyżki ostrej musztardy
- łyżeczka tymianku
- bułka tarta
- 3 jajka
- 2 bułki (ja użyłem maślanych)
- 4 plastry Goudy
- 3 łyżki majonezu
- 4 plastry boczku
- 1 pomidor
- 2 jajka
- keczup
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Mięso wkładamy do miski dodajemy jajko, musztardę, doprawiamy solą i pieprzem i dosypujemy bułki tartej, następnie mieszamy wszystko dokładnie, aż mięso przestanie się kleić. Formujemy burgery. Rozgrzewamy patelnie i smażymy nasze burgery, pod koniec smażenia na górze burgerów układamy po 2 plastry sera. Boczek podsmażamy i drobno kroimy oraz mieszamy z majonezem i doprawimy do smaku sola i pieprzem Jajka smażymy na maśle na osobnej patelni . Pomidory kroimy w grube plastry. Bułki przekrawamy i podpiekamy w piekarniku, aż będą ciepłe i delikatnie chrupiące (ok. 100 °C jakieś 2-3 min). Dolną część bułki smarujemy majonezem z bekonem następnie kładziemy pomidory polewamy keczupem, na to dajemy burgery z serem oraz jajka i nakrywamy górną częścią bułki.
Smacznego!!! :)
0 komentarze: