The Roadhouse

19:00 Mr.chef 0 Comments






















W kolejnej, a za razem ostatniej odsłonie burgerowych czwartków chciałbym przedstawić wam tego prostego a zarazem pysznego burgera. 





Na 2 burgery:

  • 300 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • łyżeczka tymianku
  • bułka tarta 
  • 3 jajka 
  • 2 bułki (ja użyłem maślanych)
  • 4 plastry Goudy
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 plastry boczku
  • 1 pomidor 
  • 2 jajka
  • keczup
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:

Mięso wkładamy do miski dodajemy jajko, musztardę, doprawiamy solą i pieprzem i dosypujemy bułki tartej, następnie mieszamy wszystko dokładnie, aż mięso przestanie się kleić. Formujemy burgery. Rozgrzewamy patelnie i smażymy nasze burgery, pod koniec smażenia na górze burgerów układamy po 2 plastry sera. Boczek podsmażamy i drobno kroimy oraz mieszamy z majonezem i doprawimy do smaku sola i pieprzem Jajka smażymy na maśle na osobnej patelni . Pomidory kroimy w grube plastry. Bułki przekrawamy i podpiekamy w piekarniku, aż będą ciepłe i delikatnie chrupiące (ok. 100 °C jakieś 2-3 min). Dolną część bułki smarujemy majonezem z bekonem następnie kładziemy pomidory polewamy keczupem, na to dajemy burgery z serem oraz jajka i nakrywamy górną częścią bułki.
Smacznego!!! :)




0 komentarze: