Miss Daisy Burger
Dziś kolejny pomysł na burgera, dość nietypowy ale wyśmienity. Mam nadzieję że i wam posmakuje:)
Na 2 porcje:
- Ser Brie
- 250 g mięsa mielonego wołowego
- masło
- musztarda Dijon
- świeży szpinak
- 4 grubsze kromki chleba tostowego
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- pół cebuli
Przygotowanie:
Mięso wkładamy do dużej miski i dodajemy sól i pieprz. Cebulę kroimy w drobna kostkę, dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Z gotowego mięsa formujemy burgery i smażymy je po ok 3-4 min z każdej strony. Kromki chleba smarujemy z obydwu stron masłem opiekamy w tosterze (jeśli nie mamy podpiekamy na złocisty kolor na patelni uważając aby się nie przypaliły). Ser kroimy w plasterki. dolną część burgera smarujemy musztardą na nią dajemy umyte i osuszone liście szpinaku następnie kładziemy na wszystko mięso i ser oraz przykrywamy drugą kromką chleba tostowego.
Smacznego!!! :)
0 komentarze: