Miss Daisy Burger

16:28 Mr.chef 0 Comments


Dziś kolejny pomysł na burgera, dość nietypowy ale wyśmienity. Mam nadzieję że i wam posmakuje:)




Na 2 porcje:


  • Ser Brie
  • 250 g mięsa  mielonego wołowego
  • masło
  • musztarda Dijon
  • świeży szpinak
  • 4 grubsze kromki chleba tostowego
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • pół cebuli
Przygotowanie:

Mięso wkładamy do dużej miski i dodajemy sól i pieprz. Cebulę kroimy w drobna kostkę, dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Z gotowego mięsa formujemy burgery i smażymy je po ok 3-4 min z każdej strony. Kromki chleba smarujemy z obydwu stron masłem opiekamy w tosterze (jeśli nie mamy podpiekamy na złocisty kolor na patelni uważając aby się nie przypaliły). Ser kroimy w plasterki. dolną część burgera smarujemy musztardą na nią dajemy umyte i osuszone liście szpinaku następnie kładziemy na wszystko mięso i ser oraz przykrywamy drugą kromką chleba tostowego.
Smacznego!!! :)





0 komentarze: