Pikantny sos z suszonych papryczek Peperoncino

10:39 Mr.chef 0 Comments




Coś dla miłośników ostrych potraw. Sos jest wręcz banalnie prosty w przygotowaniu, więc nikomu nie powinien przysporzyć większego kłopotu.




Składniki:

  • 10 suszonych papryczek Peperoncino
  • 225 ml octu jabłkowego 
  • 1/2 łyzeczki soli
Sposób przygotowania:

Papryczki dajemy do moździerza i rozgniatamy na drobne kawałeczki. Do rondla wlewamy ocet, dodajemy papryczki i sól. Musimy teraz dokładnie wszystko wymieszać i zagotować. Gdy zacznie wrzeć zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia, aby wszystkie składniki sosu dokładnie się wymieszały. Następnie przelewamy do buteleczki i przechowujemy w lodówce.
Gotowe!!! :)








0 komentarze: